Brunkager - den bedste jule opskrift
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Brunkager til 4 fyldte kagedåser!
  • 500g smør
  • 400g sukker
  • 400g sirup, mørk
  • 18g potaske noget der hæver
  • 1kg mel
  • 42g brunkagekrydderier 2 breve
  • 250g mandler, smutter hakker
Fremgangsmåde
  1. I en lille gryde smeltes smør, sukker og sirup og brunkage krydderi sammen. Hæld smørblandningen over i en skål, og lad det bliver nedkølet til det er fingervarmt. I en anden lille skål opløses potaske med 2 spsk. vand. T
  2. Tilsæt potaste til smørblandingen, hvorefter det vil bruse op.
  3. Hæl mel i lidt ad gangen
  4. Smut og haker mandler
  5. Tilsæt mandler til dejen og ælt brunkagedejen godt igennem.
  6. Form nogle tykke pølser af brunkagedejen, pak dem ind i film, og opbevar dem i køleskabet natten over inden de bages.
  7. Skær pølserne ud i tynde skiver, og bag brunkagerne i ovnen i ca. 7-8min ved 175 graders varme.
  8. Lad brunkagerne køle af på en bagerist og nyd dem sammen med dine nærmeste
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/brunkager-den-bedste-jule-opskrift/