Vaniljekranse - sprøde og smagfulde
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 500g mel
  • 400g blødt smør
  • 300g flormelis
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 30g mandler
Fremgangsmåde
  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med flormelis og blødt smør.
  2. Tilsæt mel og vaniljesukker.
  3. Hak mandler meget fint og tilsæt til vaniljekransedejen.
  4. Ælt dejen godt igennem, og stil den evt på køl i et par timer.
  5. Rul dejen ud til nogle lange pølse, der skæres over i intervaller af ca. 5cm.
  6. Form små vaniljekranse og bag dem i ovnen på bagepapir ved ca. 190graders varme i ca. 5min eller til småkagerne er blevet en smule lysebrune.
  7. Lad den køle af på en bagerist og opbevar dem i en lukket kagedåse med bagepapir.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/vaniljekranse-sproede-og-smagfulde/