Vegansk risengrød med æblekompot
 
 
Opskriften er til ca. 4 personer
Forfatter:
Ingredienser
Risengrød
  • - 100g grødris
  • - 100g trekornsblandning
  • - 3dl vand
  • - 900ml mandelmælk (komælk kan også benyttes)
  • - vaniljestang/vaniljesukker/vaniljeekstrakt
Æblekompot
  • - 4 røde danske æbler
  • - ½ dl vand
  • - vanilje
  • - evt sukker, kanel og smørklat
Fremgangsmåde
Risengrød
  1. Bland grødris, korn og vand sammen i en gryde.
  2. Varm det op under hyppig omrøring til det koger. Tilsæt mælk og lad det langsomt koge op. Rør ofte.
  3. Tilsæt vanilje og skru ned på svag/middelvarme. Lad grøden simre i ca. 30min under hyppig omrøring.
  4. Hvis grøden er for tynd, koges den yderligere uden låg. Hvis grøden er for tyk, tilsættes lidt mere mælk.
Æblekompot
  1. Skyld æblerne og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med vand og vanilje. Skru ned på svag/middelvarme imens den veganske risengrød koges samtidig. Rør hyppigt i æblekompotten.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/vegansk-risengroed-med-aeblekompot/