Mørbradgryde - med bacon og fløde
 
 
Mørbradgryde til ca. 4 personer
Forfatter:
Ingredienser
  • 2 løg
  • 20g smør til stegning
  • 1 svinemørbrad (ca. 400g)
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. smoked paprika
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 250g champignoner
  • en pakke bacon
  • en lille dåse tomatpure
  • 0,5L madlavningsfløde
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og vend det i en stor gryde med smør.
  2. Puds svinemørbraden for sener, og skær den i tynde skiver.
  3. Skyld champignoner og skær dem i tynde skiver.
  4. Skær bacon i tern.
  5. Svits champignonerne i gryden med løg og smør ved høj varme sammen med krydderierne.
  6. Når vandet fra svampene er fordampet væk, tilsættes svinemørbrad og hakket bacon.
  7. Svits kødet i gryden ved høj varme sammen med krydderierne. Både svampene og kødet afgiver meget væske, så det er vigtigt at stege ved høj temperatur, dog uden at det brænder på.
  8. Tilsæt fløde og tomatpure og varm det langsomt op ved middel temperatur.
  9. Smag retten til med salt og server med kartoffelmos eller ris.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/moerbradgryde-med-bacon-og-floede/