Æbletærte - verdens nemmeste tærte
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Æbletærte
  • - 200g hvedemel
  • - 150g sukker
  • - 150g smør
  • - 1 æg
  • - 2tsk bagepulver
  • - 1 tsk. vaniljesukker
Remonce:
  • - 100g blødt smør
  • - 100g sukker
  • - 4 store æbler
Fremgangsmåde
Æbletærte:
  1. Rør sukker og smør sammen i en stor skål, så det bliver luftigt.
  2. Tilsæt æg og pisk yderligere.
  3. Tilsæt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og bland det godt sammen til en ensartet tærtedej. Kom enten dejen i en smurt tærteform eller springform, og fordel dejen jævnt ud. Tærten skal ikke have nogen kant.
  4. Forbag kagen nederst i ovnen på 180graders varme (varmluft) i 10min.
Remonce:
  1. Skyld og skær imens æbler i både. Bland smør og sukker sammen. Kom remoncen på kagen, og fordel æblerne i et fint mønster på tærten. Bag æbletærten færdig i ovnen i ca. 35-40min ved 180graders varme.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/aebletaerte-verdens-nemmeste-taerte/