Konfekt med svesker og cognac
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 400g rå ren marcipan
  • 250g svesker uden sten
  • 5 spsk cognac, whiskey, madeira eller hvad barskabet indeholder (jeg brugte cognac)
  • ca. 200g mørk-, lys- eller mælke chokolade til overtræk
Fremgangsmåde
  1. Hak sveskerne fint, og sørg for, at der ikke er nogle "dårlige" svesker imellem.
  2. Hæld derefter 5 spsk spiritus over sveskerne, og lad dem trække i mindst to timer.
  3. Rør gerne rundt i sveskerne med jævne mellemrum.
  4. Når sveskerne har suget længe nok, æltes marcipan sammen med de spiritusfyldte svesker i en stor skål til en ensformig masse.
  5. Form til sidst små kugler og tril dem i smeltet chokolade eller kakaopulver.
  6. Opbevar konfekten i køleskabet, hvor chokoladeovertrækket også vil stivne. Velbekomme!
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/konfekt-med-svesker-og-cognac/