Hjemmelavet lemon curd - lækkert smørepålæg
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4 citroner (økologiske)
  • 3 æg
  • 175g sukker
  • 75g smør
Fremgangsmåde
  1. Skær skralden af en citron og pres saften fra dem alle ned i en lille gryde sammen med skralden. Tilsæt sukker og æg, og lad det meget langsomt varme op. Pisk grundigt undervejs.
  2. Tilsæt smør efter et par minutter og pisk stadig grundigt indtil konsistensen tykner. Det er vigtigt at lemoncurden ikke koger, og derfor er det en god ide, at varme den meget langsomt op.
  3. Når lemoncurden har fået den rigtige konsistens, sies det ned i et syltetøjsglas eller andet det kan opbevares i.
  4. Hjemmelavet lemon curd kan kun holde sig i et par dage i køleskabet, og det er vigtigt, at glasset er lukket godt til med et låg.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hjemmelavet-lemon-curd-laekkert-smoerepaalaeg/