Hjemmelavet nutella - lækkert smørebart
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 100g hasselnødder
  • 50g mørk chokolade
  • 25g mælke chokolade
  • 1,5dl fløde
  • 50g smør
  • knivspids salt
  • 1tsk flormelis
Fremgangsmåde
  1. Rist nødderne ved 200grader i ca. 5min, til skallen revner af hasselnødderne.
  2. Fjern derefter skallen fra nødderne ved at gnide et viskestykke henover.
  3. Blend nu nødderne al efter hvilken konsistens du foretrækker din nutella skal være. Jeg blendede dem fint, men så der stadig var en smule crunch tilbage.
  4. Hak dernæst chokoladen og hæld den varme fløde hen over, således at chokoladen smelter, mens du rører rundt i skålen.
  5. Tilsæt derefter smør, salt og flormelis, og først når chokolade-massen har en ensformig masse, så tilsættes hasselnødderne.
  6. Rør godt rundt i din nutella, og fyld den på skoldede glas.
  7. Husk at opbevar din hjemmelavede nutella i køleskabet.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hjemmelavet-nutella-laekkert-smoerebart/