Vegansk linsegryde med karrry
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 1 dl røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 6-8 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 tsk karry
  • 5 cm ingefær
  • 3 dl vand
  • 70g tomatpure
  • 200g frisk spinat
  • 400g kokosmælk
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Skyld linserne i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
  2. Skær løg og hvidløg i tern og steg det i en stor gryde med olie sammen med karry.
  3. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i store tern.
  4. Hak ingefær fint, og tilsæt det sammen med grøntsagerne og linserne til gryden.
  5. Lad det stege i nogle minutter ved hyppig omrøring.
  6. Tilsæt vand og tomatpure, og lad det koge op.
  7. Tilsæt spinat lidt af gangen, og lad retten stå og simre med låg på, til grøntsagerne er blevet møre det vil sige ca. 30min. Det er vigtigt at du vender rundt i grøntsagerne undervejs, så det ikke brænder på i bunden, da der ikke skal tilføres mere vand. Det er nemlig vigtigt, at linsegryden ikke bliver til en suppe eller mos. Derfor skal grøntsagerne heller ikke koges ud, men være faste i konsistensen.
  8. Tilsæt til sidst kokosmælk, lad det varme langsomt op uden at koge, og smag linsegryden til med salt og evt ekstra krydderrier.
  9. Server linsegryden med madbrød, ris eller cremefraise
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/vegansk-linsegryde-med-karrry/