Granola med kanel og dadler
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 100g havregryn
  • 50g hasselnødder
  • 50g solsikkefrø
  • 50g græskarkerner
  • 50g sesamfrø
  • 2 tsk kanel
  • nip salt
  • 15-20 dadler
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie/smør
Fremgangsmåde
  1. Hak hasselnødder groft og bland nødderne sammen med de øvrige frø, kerner, salt og kanel.
  2. Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i små stykker.
  3. På en stor pande smeltes olie og honning hvori dadlerne vendes et par minutter på panden.
  4. Tilsæt nu de resterende ingredienser og vend granolaen hyppigt imens det steges ved høj temperatur.
  5. Hjemmelavet granola skal være en smule sprød, og let gylden, men skal ikke brændes på.
  6. Når granolaen er færdigstegt, placeres det på et stykke bagepapir, hvor det fordeles ud for at undgå klumper, og for at det bliver kølet ned.
  7. Når granolaen er blevet afkølet hældes det i en lukket beholder, hvorefter det opbevares i f.eks et køkkenskab.
  8. Spis din hjemmelavet granola på f.eks yoghurt, skyr eller A38.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hjemmelavet-granola-med-kanel-og-dadler/