Rødspættefileter fyldt med spinat og flødeost
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Ingredienser til ca. 4 personer:
  • 4-6 rødspættefileter
  • 200g frisk spinat
  • 120g flødeost (gerne med hvidløg og urter
  • 1 spsk smør
  • 2 små løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 4dl mælk (gerne sødmælk)
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
  • 500g frisk pasta
  • evt jævning med maizena
  • olie
  • tanstikker
Fremgangsmåde
  1. Begynd med pastasovsen. Hak løg og hvidløg groft. Steg det i smør i en stor gryde.
  2. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt i melbollen.
  3. Tilsæt mælk og varm sovsen langsomt op.
  4. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Hvis sovsen ikke er tyk nok, kan den evt jævnes med maizena.
  5. Skær tomaterne i halve og tilsæt dem til sovsen sammen med ⅔ af spinaten.
  6. Kog pasta som anført på pakken, og vend pastaen i spinatsovsen.
  7. Hæld sovsen med spinat i et stort ildfast fad.
  8. Placer en stor tsk. flødeost i midten af en rødspættefilet.
  9. Tag 5-10 blade spinat og placer oven på osten.
  10. Rul rødspættefileten og sæt en tandstik i toppen.
  11. Placer rødspættefileterne øverst i fadet med pasta og drys med salt og olie på fisken.
  12. Bag de fyldte rødspættefileter med spinat og flødeost i ovnen ved 200graders varmluft i ca. 25min.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/roedspaettefileter-fyldt-med-spinat-og-ost/