Kanelsnegle - hjemmelavet kanelsneglekage
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Ingredienser til ca. 15 kanelsnegle:
Dejen:
  • 25g gær
  • 2dl sødmælk
  • knivspids salt
  • 100g sukker
  • 125g blødt smør
  • 1 æg
  • 500g hvedemel
  • æg til pensling
Remonce:
  • 125g blødt smør
  • 125g brunfarik
  • 1 spsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken og opløs gær heri
  2. Tilsæt sukker, salt og smør og rør det godt rundt
  3. Tilsæt æg og rør det godt rundt
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
  5. Lad dejen hæve ca. 60min, og del derefter dejen i to dele.
  6. Imens dejen hviler laves remoncen ved, at blødt smør, brunfarin, og kanel blandes sammen. Det er vigtigt at remoncen ikke er flydende.
  7. Rul derefter den ene klump dej ud til en firkant, ca. 30cm*30cm, hvor remoncen smørs på.
  8. Rul dejen til en lang pølse og skær den ud til snegle. Gør det samme med den anden klump dej. Placer kanelsneglene i en springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør, eller bag dem enkeltvis på en bageplade.
  9. Pensl kanelsneglene med æg og bag dem ca. 10-15min i en 200 grader varm ovn hvis det er en kanelsnegele kage, og hvis de bages enkelt vis, så kortere tid
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/kanelsnegle-hjemmelavet-kanelsneglekage/