Laksetærte med spinat og havreklid
Forfatter: Maria Vestergaard
- 70g havreklid
- 150g hvedemel 25% fuldkorn
- 1 tsk. salt
- 50g smør
- 1 æg
- 1 dl. Kernemælk
- 2dl kærnemælk
- 4 æg
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. muskatnød
- 100g frisk spinat
- 225g laks
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
- Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kernemælk til skålen.
- Ælt dejen godt igennem, så den bliver ensformig.
- Fordel dejen i en tærteform, og pres den godt op over kanterne.
- Prik hold med en gaffel i tærtebunden lidt tilfældige steder.
- Forbag tærtebunden i 10min ved 170 graders varmluft.
- Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
- Riv spinat i mindre stykker, og skær laks i mundrette stykker.
- Tilsæt spinat og laks til æggemassen, og fordel tærtefyldet på tærtebunden.
- Bag tærten i ca. 25-30min ved 170 grader varmluft eller til tærten er gennembart, og har fået en lysebrun kant.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/laksetaerte-med-spinat-og-havreklid/
3.5.3226