Laksetærte med spinat og havreklid
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Tærtebund:
  • 70g havreklid
  • 150g hvedemel 25% fuldkorn
  • 1 tsk. salt
  • 50g smør
  • 1 æg
  • 1 dl. Kernemælk
Tærtefyld:
  • 2dl kærnemælk
  • 4 æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 100g frisk spinat
  • 225g laks
Fremgangsmåde
  1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kernemælk til skålen.
  3. Ælt dejen godt igennem, så den bliver ensformig.
  4. Fordel dejen i en tærteform, og pres den godt op over kanterne.
  5. Prik hold med en gaffel i tærtebunden lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i 10min ved 170 graders varmluft.
  7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
  8. Riv spinat i mindre stykker, og skær laks i mundrette stykker.
  9. Tilsæt spinat og laks til æggemassen, og fordel tærtefyldet på tærtebunden.
  10. Bag tærten i ca. 25-30min ved 170 grader varmluft eller til tærten er gennembart, og har fået en lysebrun kant.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/laksetaerte-med-spinat-og-havreklid/