Trekornsbrød
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 2,5dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 25g gær
  • 1 tsk salt
  • 200g trekorns blandning
  • 2,5dl mælk
  • 50g blødt smør
  • 600g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og sukker og tilsæt salt.
  2. Tilsæt dernæst trekorns blandning, mælk og blødt smør.
  3. Rør rundt til grøden er ensformig. Tilsæt mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hvile lunt og tildækket i ca. 1 time.
  5. Hæld dejen i en smurt franskbrøds form (dem af silikone er utrolig nemme at arbejde med), og pensl trekornsbrødet med sammenpisket æg.
  6. Drys evt med trekorns blandning på toppen af brødet.
  7. Bag trekornsbrødet i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 35min.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/trekornsbroed/