Chokoladekage - med chokolade ganache
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 300g sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150g smeltet smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100g kakaopulver
  • 150g hvedemel
  • Chokolade ganache:
  • 70g mørk chokolade
  • 0,5 dl fløde
  • 25g smør
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker hvidt.
  2. Tilsæt vanilje, smeltet smør, bagepulver, og kakaopulver. Rør forsigtigt rundt i dejen.
  3. Tilsæt hvedemel og rør til der ikke længere er nogle klumper, og dejen er ensformig.
  4. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og bag den i 170grader varm ovn i ca. 45min. (varmluft). Tjek undervejs ved at stikke f.eks en strikkepinde i kagen.
  5. Imens kagen afkøles laves chokolade ganachen. Smelt langsomt chokolade, fløde og smør over et vandbad, og rør i chokoladen til ganachen er smeltet og uden klumper.
  6. Lad evt. ganachen blive afkølet i køleskabet inden den hældes over chokoladekagen.
  7. Pynt med kirsebær eller anden frisk frugt.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/chokoladekage-med-chokolade-ganache/