Blomkålsgratin - hjemmelavet mormormad
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 50g smør
  • 2,5 spsk. mel
  • 3,5dl mælk
  • 2 tsk sød sennep
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk muskat nød
  • 3 æg
  • 2 spsk rasp
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkål i mundrette buketter, og kog dem i ca. 5min i en gryde med vand. De skal ikke koges møre.
  2. I en gryde smeltes smør.
  3. Tilsæt mel og rør grundigt.
  4. Tilsæt mælk og rør grundigt.
  5. Tilsæt krydderrier.
  6. Tag gryden af plusset.
  7. Skil æggeblommer fra æggehvider, og tilsæt blommerne en af gangen, mens der røres grundigt. Tilsæt blomkåls buketterne.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend forsigtigt hviderne i blomkålsmassen.
  9. Smør enten et stort ildfast fad eller 8 små cocotter med smør, og hæld blomkålsgratinen i fadet. Drys med rasp og bag gratinen i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 30min.
  10. Serveres og spises med det samme.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/blomkaalsgratin-hjemmelavet-mormormad/