Tomattærte
 
 
Opskrift til en tomattærte
Forfatter:
Ingredienser
Til bunden:
  • 70g havreklid
  • 150g hvedemel (jeg brugte hvedemel med 25% fuldkorn)
  • 50g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1dl kærnemælk
Til fyldet:
  • 2 dl kærnemælk
  • 4æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 rødløg
  • 150g cherrytomater
  • en håndfuld basilikum
Fremgangsmåde
  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kernemælk.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Fordel dejen i en tærteform, og pres den godt op over kanterne.
  5. Prik hold med en gaffel i tærtebunden.
  6. Forbag tærtebunden i 10min ved 170 graders varmluft.
  7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
  8. Riv basilikum i mindre stykker, og skær tomaterne i kvarte og rødløg i halve løgringe.
  9. Fordel tærtefyldet til din tomattærte på tærtebunden.
  10. Bag tomattærten i ca. 25-30min ved 170 grader varmluft.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/tomattaerte-med-basilikum-og-fuldkorn/