Naanbrød
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca 8 naanbrød:
  • 15g gær
  • 2dl lunken vand
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk yoghurt
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 100g smeltet smør
  • 650g hvedemel
  • evt chili, forårsløg, hvidløg, krydderriblandninger, havsalt eller hvad du ønsker på toppen
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt sukker, yoghurt, salt og æg. Rør det godt sammen.
  2. Tilsæt skiftevis smør og hvedemel og ælt dejen godt igennem i ca. 10min.
  3. Hvis du ikke har en røremaskine kan det sagtens gøres på et køkkenbord med mel drysset hen over.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30min med et vådt klæde over skålen.
  5. Form 8 naanbrød med fingrene og evt en kagerulle, og pres huller i med fingrene.
  6. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 10min.
  7. Pensl med smeltet smør og drys med dit favorit krydderi.
  8. Bag naanbrødene i ovnen i ca. 5-7min ved 250 graders varmluft.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/naanbroed-hjemmelavet-indiske-broed/