knækbrød - med kerner og frø
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 75g havregryn
  • 75g sesamfrø
  • 75g hørfrø
  • 75g solsikkefrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 300g hvedemel
  • 2½ tsk salt
  • 1 dl olie (jeg brugte olivenolie)
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Rør alle de tøre ingredienser sammen i en skål. Det er vigtigt at alt blandes godt sammen, så især saltkornene bliver spredt fordelt ud.
  2. Tilsæt vand og olie og rør dejen grundigt med en grydeske. Fordel dejen i to dele.
  3. Rul først den ene del ud imellem to stykker bagepapir, der er smurt med olie. Jeg brugte både hænderne og en kagerulle. Dejen skal rulles så tyndt ud som muligt, og gerne i en firkant.
  4. -ag det øverste lag bagepapir af, og bær bagepapiret med knækbrødsdejen over på en bageplade. Skær dejen forsigtigt i firkanter med en kniv, og bag dine hjemmelavede knækbrød i ovnen i ca 18-20min ved 180 graders varme. De færdige hjemmelavede knækbrød skal være sprøde og en anelse lysebrune i farven. Gentag samme procedure med den anden del af dejen.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hjemmelavet-knaekbroed-med-kerner/