Sigteboller - gode til frokost
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 25g gær
  • 8 dl lunken vand
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk honning
  • 500g sigtemel
  • 200g fuldkornsmel
  • 350g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt salt og honning.
  2. Rør godt rundt til alt er opløst.
  3. Tilsæt sigtemel og fuldkornsmel lidt efter lidt, og rør godt rundt med en grydeske, eller brug en røremaskine.
  4. Tilsæt hvedemel og rør dejen ensartet i nogle minutter. Dejen skal være klæbrig, da den ikke skal formes med hænderne.
  5. Lad dejen hæve i 1-2 timer lunt og tildækket.
  6. Form sigtebollerne med to spiseskeer og drys med hvedemel på toppen.
  7. Bag sigtebollerne i ovnen ved 225 graders varmluft i ca. 15-20min. Eller til sigtebollerne er blevet en smule gyldne, og lyder hule når man banker på dem i bunden.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/sigteboller-gode-til-frokost/