Morgenmad med æg - æg i cocotte
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4 cocotter
  • smør (til at smøre cocotterne)
  • 8 æg
  • 8 asparges
  • 8 stykker bacon
  • 1 spsk sennep
  • ½ tsk salt
  • 0,5dl cremefraise (jeg brugte 18%)
Fremgangsmåde
  1. Smør cocotterne med smør rundt i kanten. Steg bacon til det er sprødt uden at brænke og tænd for ovnen.
  2. Slå æggene ud, og fordel blommer og hvider i hver sin skål. Blommerne skal for såvidt muligt, bevares hele, og gemmes til senere.
  3. Skær asparges og halvdelen af det stegte bacon i mundrette stykker, men gem aspargestoppene og halvdelen af baconet til senere.
  4. Rør bacon, asparges, salt, cremfraise og sennep i skålen med æggehvider, og fordel blandingen i cocotterne. Bag dem ved 180graders varme i ca. 10min.
  5. Tag cocotterne ud, og tilfør æggeblommerne sammen med aspargestoppene. Bag dem yderligere 5-7min, eller til æggene er stivnet.
  6. Tag cocotterne ud, og lad æggene hvile 2min inden servering, hvor de vil falde en smule sammen. Tilfør det sidste bacon og server med ristet rugbrød og smør.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/morgenmad-med-aeg-aeg-i-cocotte/