Rullet kyllingebryst med asparges og bacon
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4 kyllinge brystfileter
  • ca. 100g smøreost
  • en håndfuld basilikumblade
  • 8 friske grønne asparges
  • en pakke bacon (ca. 8 stykker)
  • en smule olivenolie
  • ca. 5 cherrytomater
  • salt og peber
  • evt revet ost?
Fremgangsmåde
  1. Tænd for ovnen. Skær sener og fedt fra kyllingen, og slå dem flade med en kødhammer uden, at de går i stykker.
  2. Skyl asparges og skær det yderste "træ-agtige-del" af grøntsagen.
  3. Placer ca. 1 spsk smøreost i midten af kyllingebrystet, og placer dernæst to asparges og et par basilikumblade.
  4. Drys med salt og peber.
  5. Rul brystet stramt sammen på den korte led.
  6. Snør to stykker bacon om hvert kyllingebryst og placer dem alle i et ovnfast fad.
  7. Hæld en lille smule olivenolie over kødet, og bag dem i ovnen på grill-funktion i ca. 10min, så de får en flot gylden farve. Man kan evt. stege dem af på panden først istedet.
  8. Tag derefter retten ud, og drys cherrytomater skåret i kvarte, ud over kødet (måske også med en smule ost?) og bag retten færdig ved 180grader varme (varmluft) i ca. 30min.
  9. Server f.eks med ris og salat.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/rullet-kyllingebryst-med-asparges-og-bacon/