Nuggets med cornflakes
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 500g kyllingebryst
  • 2dl kærnemælk
  • ½ spsk honning
  • to fed hvidløg
  • 1 spsk. sød paprika
  • to tsk salt
  • ca. 100g cornflakes
  • ca. 100g fuldkornsmel (man kan også bruge alm. hvedemel)
  • 3 æg
Fremgangsmåde
  1. Skær kylling ud i mundrette størrelser. Paneringen fylder meget, så skær dem en del mindre end man havde forestillet sig.
  2. Læg dem i en stor skål og hæld kernemælk over.
  3. Hak hvidløg og tilsæt dét sammen med honning, paprika og salt, og bland det godt rundt, så alle kyllingestykkerne er dækket til af marinade. Læg skålen i køleskabet i mindst 30min (gerne et par timer).
  4. Tænd for ovnen og hæld cornflakes i en frysepose, hvorefter det knuses så fint som muligt.
  5. Placer nu tre skåle foran dig. Hvoraf den ene skål skal indeholde mel, den anden skål æg, og den sidste skål de knuste cornflakes.
  6. Tænd ovnen og paner kyllingestykkerne i følgende rækkefølge: mel, æg og cornflakes
  7. Bag dem i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir, ved ca. 200graders varme (varmluft) i ca. 20min.
  8. Served dine cornflakes nuggets med sur-sød-sovs, ketchup, cremfraise eller hvad i kan lide
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hjemmelavet-nuggets-med-cornflakes/