Grydebrød - hjemmebagt brød med øl
Forfatter: Maria Vestergaard
- 7dl hvedemel
- 3 dl durum mel
- 4 dl vand
- 1 dl øl
- 10g gær
- 1 spsk. Honning
- 2 tsk. salt
- en ovnfast gryde med låg til at bage brødet i
- Hæves i minimum 12timer
- Bages ca. 30-40min i en 250graders varm ovn
- Opløs gær i vand og tilsæt øl, honning og salt.
- Rør godt rundt og bland hvedemel og durum mel i blandningen.
- Rør rundt til dejen er ensartet. Dejen er meget klistret!
- Lad brødet hæve varmt og tildækket i minimum 12timer.
- Tag dejen ud af skålen og vend det et par gange i hænderne, hvorefter det hæves yderligere i 1-2 timer.
- Placer gryden i ovnen på 250 graders varme.
- Når ovnen og gryden er varm, hældes dejen i gryden, og der sættes låg på.
- Bag brødet i ca. 30-40min, eller ind til brødets overflade bliver flot gyldenbrun.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/grydebroed-hjemmebagt-broed-med-oel/
3.5.3226