Grydebrød - hjemmebagt brød med øl
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 7dl hvedemel
  • 3 dl durum mel
  • 4 dl vand
  • 1 dl øl
  • 10g gær
  • 1 spsk. Honning
  • 2 tsk. salt
  • en ovnfast gryde med låg til at bage brødet i
  • Hæves i minimum 12timer
  • Bages ca. 30-40min i en 250graders varm ovn
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt øl, honning og salt.
  2. Rør godt rundt og bland hvedemel og durum mel i blandningen.
  3. Rør rundt til dejen er ensartet. Dejen er meget klistret!
  4. Lad brødet hæve varmt og tildækket i minimum 12timer.
  5. Tag dejen ud af skålen og vend det et par gange i hænderne, hvorefter det hæves yderligere i 1-2 timer.
  6. Placer gryden i ovnen på 250 graders varme.
  7. Når ovnen og gryden er varm, hældes dejen i gryden, og der sættes låg på.
  8. Bag brødet i ca. 30-40min, eller ind til brødets overflade bliver flot gyldenbrun.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/grydebroed-hjemmebagt-broed-med-oel/