Osteboller med urter og cheddar
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4dl lunken vand
  • 25g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 50g blødt smør
  • timian, persille og hvidløg (eller hvad man ønsker)
  • 8,5 dl mel
  • 16 stykker cheddar ost
  • 1æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt sukker og salt.
  2. Rør godt rundt og hak urter og hvidløg der tilsættes sammen med blødt smør.
  3. Bland mel i lidt af gangen og ælt det til en smidig (og en smule klæbrig) dej.
  4. Lad dejen hæve ca. 60min.
  5. Kog 1L vand og tænd ovnen på 200graders varme.
  6. Skær cheddar ost i 16 små tern, og form 16 boller, ved at folde dejen rundt om osten.
  7. Luk dejen i bunden af bollen, og lad dem koge ca. 30 sek i kogende vand.
  8. Placer dem på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg.
  9. Bag bollerne i ovnen 10-15min ved 200 graders varme.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/osteboller-med-urter-og-cheddar/