Marokkansk kylling med kikærter
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Ingredienser til marokkansk kylling til ca. fire personer:
  • Kikærte sauce:
  • 2 løg
  • et fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • en tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. Kanel
  • en tsk. Gurkemeje
  • en dåse hakkede tomater
  • en dåse kikærter
  • 4dl vand
  • en pakke Castus frugtstænger med dadler og nødder
  • evt. en boullion terning med smag af kylling
  • Salt
Kylling:
  • En hel kylling
  • En tsk. Gurkemeje
  • En tsk. Spidskommen
  • En tsk. Salt
  • 3 spsk. Olivenolie
Ris:
  • et løg
  • et fed hvidløg
  • en tsk. safran
  • en tsk. Gurkemeje
  • en tsk. Salt
  • ris til fire personer
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olie
  2. Tilsæt krydderierne og steg dem i et par minutter
  3. Tilsæt hakkede tomater, kikærter, vand, boullion og Castus frugtstænger og kog det hele op
  4. Hæld kikærtesaucen i et stort ildfast fad eller en mindre bradepande
  5. Vask kyllingen og skær gumpen af
  6. Bland krydderierne til kyllingen med olie og smør hele kyllingen ind i krydderiblandingen
  7. Placer kyllingen i fadet med kikærtesaucen og steg det hele i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min. Tilsæt evt. mere vand undervejs hvis saucen fordamper for meget ind
  8. Skær løg og hvidløg og svits dem i en gryde med krydderier og de ukogte ris i et par minutter ved middel varme
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/marokkansk-kylling-med-kikaerter/