Gryderet med kylling - fransk poulet chasseur
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Gryderet med kylling til ca. 6 personer:
  • Olivenolie til stegning
  • 150g bacon
  • 4 små rødløg (eller skalotteløg)
  • et fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • en hel økologisk kylling (eller ca. 1200g overlår, underlår, vinger)
  • ⅔ flaske rødvin
  • en hønse boullionterning
  • 4 laurbærblade
  • en håndfuld frisk timian
  • dl fløde
  • 250g brune svampe
  • evt. maizena til jævning
  • smages til med salt og peber
  • server din gryderet med kylling sammen med kartoffelmos og frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Skær bacon groft og steg det i gryden til det er sprødt og gennemstegt
  2. Hæld det fra gryden og gem det i en skål til senere
  3. Hak rødløg, hvidløg og bladselleri og svits det i gryden i et par minutter
  4. Tag grøntsagerne fra gryden og hæld det i skålen med bacon
  5. Pater kyllingen i mindre stykker eller placer kyllingelårene i gryden med olivenolie
  6. Steg skindet sprødt og gyldent
  7. Hæld nu bacon, løg, hvidløg og bladselleri i gryden og tilsæt rødvin, hønse boullion, laurbærblade og frisk hakket timian.
  8. Lad det simre i 45-60min
  9. Skær svampene i kvarte og steg dem på en pande med olivenolie
  10. Hæld svampene i gryderetten sammen med fløde og smag til med salt og peber
  11. Jævn evt. retten med maizena hvis saucen ønskes tykkere
  12. Server din gryderet med kylling sammen med kartoffelmos eller ris
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gryderet-med-kylling-fransk-poulet-chasseur/