Karrysuppe med kylling og kokosmælk
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Karrypsuppe til ca. 4 personer:
  • en spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. karry
  • en tsk. stødt ingefær
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • en dåse hakkede tomater
  • 4dl vand
  • en grøntsags- (eller hønse) boullionterning
  • 4-6 kartofler
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser kokosmælk
  • Smages til med salt og evt. ekstra krydderier
  • 400g kyllingebryst
  • Serveres f.eks med brød og urter til
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde sammen med olivenolie, karry og ingefær til de bliver bløde og glasagtige
  2. Tilsæt hakkede tomater og lad det koge op i et par minutter
  3. Blend hele blandingen, så der ikke længere findes nogle grøntsagsstykker. Jeg brugte en stavblender direkte ned i gryden
  4. Tilsæt vand og boullion og lad det koge op
  5. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker
  6. Lad dem koge i suppen i ca. 20-30min eller til de er blevet møre (men ikke udsmattede)
  7. Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op
  8. Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
  9. Skær kylling i mundrette stykker og svits det på panden i en smule olivenolie og evt. ekstra karry og salt
  10. Server kylling og brød sammen med din karrysuppe
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/karrysuppe-med-kylling-og-kokosmaelk/