Kringle med æble og kanel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Dej:
  • 20g gær
  • 80ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 20g Dansukker hvid sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tske kardemomme
  • 300g hvedemel
  • 150g blødt smør
Remonce:
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i mælk og tilsæt æggeblomme og sukker
  2. Bland hvedemel, kardemomme og salt sammen og tilsæt det lidt ad gangen til mælken
  3. Ælt smør i dejen og ælt dejen glat og smidig
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  5. Bland smør med kanel, finthakket æble og brun farin
  6. Rul dejen ud til en stor firkant som fylder det meste af en bageplade
  7. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Skær dejen op i hver side, men efterlad et sykke i midten hvor remoncen skal placeres
  9. Placer remoncen og fold dejstykkerne skiftevis ind over hinanden så kringlen bliver flettet
  10. Pensl med æggehvider og drys med perlesukker
  11. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15-20min eller til den er blevet let gyldenbrun
Noter
Se evt. billedet nedenfor hvor det vises hvordan, at kringlen skæres op, inden den flettes.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/kringle-med-aeble-og-kanel/