Mexicansk gryderet - vegetarisk
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. cayenne peber (mindre hvis man ikke ønsker det så stærkt)
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. tomatpure (ca. 140g)
  • en dåse hakkede tomater
  • 1/L grøntsags boullion (jeg bruger en boullion terning, som blandes op med vand)
  • 2 dl. quinoa
  • en dåse kidney bønner
  • en lille dåse majs
  • Smages til med salt
  • Serveres med creme fraise
  • nachos chips
  • chili
  • lime
  • koriander
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg
  2. Steg løgene bløde i olie i en stor gryde
  3. Tilsæt krydderier og steg det yderligere et par minutter
  4. Skrald gulerødderne og skær dem i små tern
  5. Skyl peberfrugt og skær dem i små tern
  6. Svits grøntsagerne i gryden i et par minutter
  7. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og grøntsags boullion
  8. Skyl quinoa og tilsæt det til gryderetten
  9. Lad det stå og simre i ca. 30min.
  10. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs
  11. Tilsæt bønner og majs og smag til med salt
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/mexicansk-gryderet-vegetarisk/