Luciaboller med safran
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Luciaboller:
  • 160g smør
  • 5 dl sødmælk
  • 50g gær
  • 1 æg
  • 0,5 tsk. Salt
  • 175g sukker
  • 1g safran
  • 1100g Finax hvedemel
  • Rosiner
  • 1 æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør i en gryde
  2. Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm
  3. Smuldr gær i mælken
  4. Mort safran
  5. Tilsæt æg, safran, salt og sukker
  6. Tilsæt mel til dejen. Gem en smule
  7. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine
  8. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30min
  9. Del dejen i 32 dele
  10. Rul delene lange, og sno dem op i hver ende
  11. Placer en rosin i hver ende og pensl med sammenpisket æg
  12. Placer luciabollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere under et klæde i ca. 30min.
  13. Bag dem i ovnen på 180 graders varme i ca. 10-15min eller til bollerne er blevet let gyldne udenpå.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/luciaboller-med-safran/