Krydder småkager med kanel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 25 krydder småkager:
  • 120g smør
  • 200g brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron
  • En knivspids salt
  • 1 spsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Ingefær
  • 1 tsk. Stødt Nelliker
  • evt. ¼ tsk. Hvid peber
  • 325g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  2. Tilsæt æg og pisk det til en ensformig masse
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør det i dejen
  4. Lad dejen hvile i køleskabet i en times tid
  5. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik krydder småkagerne i forskellige figurer
  6. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Bag dine krydder småkager i ovnen ved 175 graders varme i ca. 10min
  8. Lad dine krydder småkager køle af på en bagerist inden de puttes i en kagedåse med bagepapir, hvor de opbevares.
Noter
Tip: Pynt dine krydder småkager med glasur og skriv f.eks navnene på dine gæster juleaften. Det er både en fin ide som bordkort og værtindegave
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/krydder-smaakager-med-kanel/