Appelsinkage
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 150g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. Vanilje sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3-4 store økologiske appelsiner
  • 100g blødt smør
  • 200g kage hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. Pisk sukker og æg hvidt og skummende
  3. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør godt rundt
  4. Skrald skallen af en hel appelsin, fint og pres saften fra selvsamme appelsin i dejen
  5. Tilsæt smør og rør dejen godt rundt
  6. Tilsæt kage hvedemel lidt ad gangen og rør dejen til en ensformig masse
  7. Smør en springform og skær nogle tynde skiver af en appelsin, som placeres i bunden af formen
  8. Hæld dejen i springformen og fordel det godt ud i siderne
  9. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30min
  10. Lad kagen køle af og vend den derefter ud på en tallerken eller kagefad
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/appelsinkage/