Chokolademuffins Chokolade muffins
Ægte chokolademuffins der virkelig smager af chokolade og ikke blot kakao og sukker, det er virkelig noget, at det nemmeste og bedste bagværk, jeg kan komme på.

Muffins med chokolade og nødder

Muffins med chokolade Kakaomuffins

Alt efter hvem der skal spises chokolade kagerne, så kan man gøre dem mere eller mindre børnevenlige. Jeg foretrækker selv udgaven med mørk chokolade, og hvis det skal være ekstra godt, så endda også med en sjat kaffe i. Dette kan man selv justere, og opskriften nedenfor er uden før omtalte, og i stedet for helt simpel. Mine børn kan bedst lide, at chokoladen jeg bruger i vores hjemmebagte chokolademuffins, ikke er for mørk. Så derfor kan jeg også sommetider finde på, at blande lidt mælkechokolade i, og sågar hvid chokolade også. Dette er noget man selv kan eksperimentere med. For som sagt, er opskriften nedenfor helt simpel, lækker og smagfuld, så den ihvertfald smager alle – både store som små.

Inspiration til muffins opskrifter: Limemuffins med frosting og De bedste muffins med gulerod

Chokolademuffins med nødder Chokolademuffins med chokoladestykker

Hjemmebagte chokolademuffins med nødder

Jeg bruger altid en stor form med plads til 12 muffins. I hvert hul placerer jeg en papir muffins form af god kvalitet, som holder sammen på kagen unden bagningen. Når kagedejen er fyldt i formene, så kan jeg desuden godt lide, at toppe dem med hakkede nødder. Det både smager godt, og ser en anelse mere festligt ud. Man kan også sagtens pynte med glasur eller hjemmelavet frosting. Hvis børnene er med i køkkenet, så ville de måske synes om, at pynte med krymmel, slik eller andet hyggeligt.

Opskrift på chokolademuffins

Chokolademuffins

Antal 18 muffins

Ingredienser

  • 3 æg
  • 350 g sukker
  • 80 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 120 g kakao pulver
  • 3 dl sødmælk (1dl kan evt. udskiftes med kaffe)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g chocolate chips (eller alm. mørk chokolade)
  • Evt. nødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Smelt den mørke chokolade sammen med smør og tilsæt til æggemassen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og rør det i kagedejen
  • Tilsæt mælk og rør dejen godt sammen
  • Tilsæt chocolate chips (eller groft hakket mørk chokolade) til kagedejen
  • Fordel dejen i muffinsforme og drys evt. med hakkede nødder på toppen
  • Bag dine chokolademuffins i en forvarmet ovn (varmluft) ved 175 grader i ca. 20min eller til de er gennembagte

 

 

Følg mig rundt