Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage er det man kalder en klassiker. Den er nem at gå til og er et godt bud på en kage du kan bage sammen med dine børn. Kagen Der er brugt en generøs mængde smør i denne opskrift, hvilket er med til at give chokoladekagen sin bløde, fluffy og lette konsistens, som næsten smelter på tungen når man spiser den.

Inspiration til andre kager: Drømmekage og Kanelsneglekage

Opskrift på chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladeladekage

Udskriv Pin

Kage med chokolade

Pynt til chokoladekagen

Det simple udtryk som chokoladekagen har, kan let løftes ved at give den noget pynt. Og det gode ved netop chokoladekage er der er mange andre smage der passer godt sammen med chokolade. Derfor kan denne kage pyntes lige præcis som man har lyst til uden at miste sin gode smag. Giv det et festligt udtryk med farvet glasur, tivolikrymmel og farverige vingummier. Eller giv den et mere elegant udtryk ved at bruge hvid glasur overdrysset med hakkede nødder.

Bær, som jordbær, hindbær eller blåbær, er også super gode at pynte kagen med. Ikke nok med at det ser rigtig flot ud og giver den brune kage noget farvespil, så er bærerne og deres friskhed også en god pendant til den lidt mørke og intense chokoladesmag.

Chokoladekagen kan også genial at servere som den er, men sammen med en kugle god vaniljeis.

Inspiration til andre kager: Black Magic Kage og Banankage

Hvilken chokolade skal du bruge?

I denne opskrift anvendes en mørk chokolade på XX% chokolade. Men når det er sagt, så kan enhver slags chokolade bruges til denne chokoladekage. Det afhænger blot af dine egne præferencer ift. chokolade. En mørk chokolade med høj kakaoprocent giver en mere bitter smag og omvendt giver chokolade

Inspiration til andre opskrifter med chokolade: Chokolademousse og Chokolademuffins

Chokolade kage

Tips til chokoladekagen
  • Du kan med fordel si de tørre ingredienser for at slippe for at der kommer klumper i dejen.
  • Lad kagen køle helt ned inden den pyntes. Herved undgås at pynten klasker sammen eller smelter under varmen fra kagen.
  • Opbevar chokoladekagen i lufttætte beholdere for at undgå at kagen tørrer ud.
  • Chokoladekagen er fryseegnet, men den skal fryses uden pynt.

 

 

Del på print

2 kommentarer til “Chokoladekage”

  1. Hej:) din opskrift dukkede op i min søgning. Jeg skal bage en chokoladekage for min veninde, som ikke er til den tungere brownie. Din opskrift set perfekt ud. Men har du en ide om jeg kan bage den fredag, og servere søndag? Eller vil den da blive for tør?
    Tak for en dejlig blog.

    1. Hej Maya
      Jeg tror desværre kagen vil blive (for) tør, hvis den står i to dage før den skal spises. Men opbevar den gerne i køleskabet, det synes jeg holder bedre på fugten.

      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering