Chiabudding med skyr og rabarbar

Chiabudding Chia budding
En chiabudding er noget af det nemmeste morgenmad, som alligevel arter sig virkelig fint på et morgenbord for gæster eller i weekenderne.

Chiabudding med rabarberkompot

På nuværende tidspunkt er det i slutningen af foråret, og solens stråler har endelig fået sit tag. Supermarkederne er begyndt at boome med friske grøntsager, bær og frugter, og det giver mig alt sammen lyst til at spise let og frisk morgenmad. Her har chiabudding i mange år været noget af det, jeg ofte har forkælet mig selv med, uden det som sådan har taget på nogle ekstra kræfter. Jeg laver nemlig altid min chia budding aftenen forinden, hvor jeg blot blander chiafrø med skyr og en anelse mælk. Så får chiagrøden lov til at stå natten over og samle sig til den lækreste morgenmadsbudding.

Chiabudding med rabarber Chiabudding med bær

Chiabudding eller chiagrød?

Jeg har to variationer af denne slags morgenmad. Begge to indeholder chiafrø, men den ene er mere fast i konsistensen, og det er her hvor jeg bruger skyr. Lige præcis den version er også den jeg kalder for chiabudding. Andre gange kan jeg også godt finde på, at blande chiafrø med havregryn og mælk, og så bliver det langt mere en slags chiagrød. Hvilket også smager utrolig dejligt.

Chiabudding minder i sin konsistens, utrolig meget om en dessert, og med en hjemmelavet rabarberkompot i bunden, så kan det også sagtens betragtes sådan. Jeg tilsætter normalt ikke honning til min chia budding, men det kan man selvfølgelig sagtens gøre, hvis man ønsker den sødere. Jeg synes dog, at de friske bær er søde nok i sig selv.

Hjemmelavet chiabudding Budding med chiafrø

Udskriv

Ingredienser

  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl skyr
  • 1-2 dl mælk (plantemælk kan også bruges)

Sådan gør du

  • Bland chiafrø med skyr og mælk i en bøtte og lad det trække natten over eller mindst seks timer. 
  • Rør rundt i chiabuddingen og tilsæt mere væske, hvis buddingen er for tyk
  • Saml buddingen med f.eks. rabarberkompot, marmelade, friske bær og müsli

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering