Chiaboller  Chia boller
Chiaboller er et fantastisk slags bagværk. Fuldkornsbollerne bliver ekstra smagfulde, og så holder de på væsken, der gør dem bløde og saftige, grundet de små chiafrø.

Boller med chiafrø  Chiafrø boller

Spiloppens chiaboller

Hvis i følger med på instagram og især i mine stories, så kan i se, hvor meget min lille spilopmager er begyndt at være med i køkkenet. Eller det er faktisk forkert skrevet, for hun har altid kigget med over skulderen og været med så godt hun nu kunne, dengang hun var mindre, og nu bliver det bare mere og mere. Hun kan selv finde ud af at slå æg ud i en skål, piske, ælte og pensle, og jeg er simpelthen så stolt. Disse chiaboller er også hendes værk. Hun spurgte mig nemlig en morgen, hvor vi sad og spiste chiagrød til morgenmad, om man godt kunne bage boller med chiafrø. Og det svarede jeg selvfølgelig ja til.

Inspiration til andre bolleopskrifter: koldhævede fuldkornsboller og de bedste gulerodsboller

Chiaboller med havregryn  Sunde chiaboller

Opskrift på chiaboller med havregryn

Jeg synes virkelig at denne opskrift på chiaboller blev god. Hvis man ønsker dem mere grove, så kan man selvfølgelig erstatte noget af andelen af hvedemel med fuldkornsmel, men jeg synes selv ekstra godt om boller, der er bagt med hvedemel og havregryn. Jeg må faktisk tilstå, at det er min yndlings kombination af bagværk. Især når de spises lune og med smør på.

Morgenmadsboller med chiafrø  Sund morgenmad

Chiaboller - fuldkornsboller med havregryn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12 chiaboller
 • 3 dl lunken vand
 • 25g gær
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk salt
 • 50g chiafrø
 • 50g havregryn
 • 250g hvedemel
 • æg til pensling
 • chiafrø til pynt
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt honning og salt
 2. Rør det rundt til det er opløst
 3. Tilsæt chiafrø og havegryn til vandet og rør det godt rundt
 4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen
 5. Ælt dejen godt igennem i ca. 5-10min
 6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
 7. Form bollerne pensl med sammenpisket æg og drys med chiafrø
 8. Lad bollerne hæve yderligere 30min under et klæde
 9. Bag dem ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 20min

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page