Burgerboller  Hjemmelavet burgerboller
Denne opskrift på burgerboller er de bedste boller jeg nogensinde har smagt. De er bløde og luftige, smagfulde og perfekt egnet til lækkert fyld som en burgerbøf, avokadosandwich eller nystegt falafel. Jeg ville sådan ønske, at i kunne dufte herlighederne på billedet gennem skærmen. Så ville jeg ihvertfald øjeblikkeligt kunne overbevise jer om burgerbollernes fortrindelige smag.

Der er nogle ting som jeg (ihvertfald på nuværende tidspunkt) ikke kunne drømme om at bage selv, men straks, og nemt ville købe i det nærmeste supermarked. Et eksempel er kammerjunker, og et andet er burgerboller. Eller ihvertfald indtil igår! Der hændte nemlig dette, at jeg pga uanede mængder mel, kerner og frø tænkte, at jeg måtte bage mine tørprodukter væk, så vi ikke behøver (også) at pakke dét ned i flyttekasser, og bringe til vores nye hjem. Derfor smurte jeg ærmerne op, og gik igang med at bage burgerboller.

Hjemmelavet burgerboller

Læs også gerne: Hjemmelavet lasagneGullash med kartoffelmos og Pizzasnegle med tomat

Og hvorfor har jeg aldrig gjordt det før!? For det første smager al hjemmebag bare bedre, end det man køber. Det er som om, at brødet smager af kærlighed og hygge, når det er kommet til verden på eget køkkenbord. Derudover så smager burgerbollerne faktisk af noget, modsat dem man køber, de er fyldige, luftige og vildt lækre at sætte tænderne i. Vi spiste falafel i burgerbollerne, men man kan jo også lave en traditionel hakkebøf og putte i, eller variere med kylling eller pulled pork. Mulighederne for fyld er mange!

Burgerboller - de bedste burgere
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 3dl mælk
 • 50g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 25g blødt smør
 • 500g mel
 • sammenpisket æg til pensling
 • sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
 1. Lun mælken og opløs gær heri.
 2. Tilsæt salt, sukker og smør, og rør godt rundt.
 3. Tilsæt mel lidt ad gange, og ælt herefter dejen godt igennem.
 4. Lad dejen hæve mindst 60min lunt og tildækket.
 5. Form 8 burgerboller på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 30min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
 6. Bag burgerbollerne i ovnen i ca. 15min ved 200 graders varme.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page