Buddha bowl  Buddhabowl
Buddha bowl er ved at blive alment kendt, ihvertfald på instagram, som flyder over med smukke billeder af velanrettede salater.

Buddha bowl med hummus

Jeg selv er også helt pjattet med buddha bowls, fordi man virkelig nemt får tilberedt og spist så mange lækre grøntsager, som man normalt måske ikke ville have valgt. Jeg kan ihvertfald nemt komme til at vælge en klassisk tomatsalat, spidskålssalat eller græsk salat, som alle er utrolig lækre opskrifter, men også nogle, som vi alle sammen spiser en del oftere, end vi ville spise en buddha bowl med sødekartoffel, hummus og stegte kikærter, tænker jeg.

Buddhabowl med hummus  Buddha bowl opskrift

Buddha bowl og dets oprindelse

Jeg har prøvet at søge lidt rundt på google, for at finde ud af, hvor buddha bowls stammer fra udover dets østlige navn, og det er altså en del sværere end som så. Jeg fandt dog en hjemmeside, som skriver, at en buddha bowl oprindeligt inkluderer grøntsager – både rå men også stegte, bønner, quinoa eller brune ris, samt topping som nødder, frø og dressinger med tekstur.

Jeg synes egentlig at ovenstående beskrivelse passer rigtig fint på den opskrift jeg har prøvet at at lave på en buddha bowl. I virkeligheden synes jeg nu egentlig at det er oplagt at finde inspiration alverdens steder fra: instagram, google og pinterest, og så ellers lave sin helt egen version med de grøntsager og dressinger, som man selv bedst kan lide. Denne version er ihvertfald en af mine favoritter.

Buddha bowl med kikærter  Buddha bowl med avokado

Buddha bowl med sødekartoffel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Buddha bowl til 4 personer:
  • 1 dl. quinoa kerner (både hvide og sorte kan bruges)
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. olivenolie
  • 500g sødekartoffel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Hummus (hjemmelavet opskrift)
  • Stegte kikærter (hjemmelavet opskrift)
  • 200g frisk spinat
  • 4 avokadoer
  • sesamfrø
  • frisk persille
  • Havsalt
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoa som anført på pakken
  2. Skyl sødekartoflerne grundigt og skær dem i mundrette stykker (både med og uden skral kan bruges)
  3. Vend kartoflerne i quinoa kerner, olivenolie og salt og drys det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag sødekartoflerne i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min. Brug evt. grill funktion på ovnen de sidste minutter, så de bliver sprøde og gyldne
  5. I en bowl anrettes en bund med frisk spinat og hummus i midten
  6. Derefter fordeles henholdsvis stegte kikærter og sødekartoffel ud i bowlen
  7. Skær til sidst en avokado i skiver og anret den i din buddha bowl
  8. Drys med sesamfrø, havsalt og frisk persille