Brownie med kaffe – en chokoladedrøm

Opskriften på brownie med kaffe indeholder reklame for Moccamaster
Brownie med kaffe  Kaffe brownie
En blød og saftig kagedrøm fyldt med chokolade og kaffe. Se, det er altså en sand vinder, når det kommer til bagværk. Og selvom brownien indeholder en god sjat kaffe, så kan den altså sagtens spises af børn.

Opskrift på brownie med kaffe

Brownies med kaffe  Kaffebrownies

Det lille hjem er atter sig selv igen, efter at alle feriebørnene har forladt vores lejlighed, og kun spiloppen og lillebror er her til at lave revanche. Det har været hammer hyggeligt, men det er også rart med mere ro på, og det kom jeg især i tanke om idag, da spiloppen og jeg bagte denne brownie med kaffe sammen, imen B og lillebror var ude og trille med barnevogn.

Nu er kaffe faktisk en af spiloppens favoritter, også selvom hun meget sjældent får lov til at drikke det. Derfor vidste jeg selvfølgelig også, at kagen ville falde i god jord hos hende. Min mand syntes også den var udsøgt, men ønskede at kaffesmagen trængte endnu mere igennem. Jeg selv kunne godt lide, at kaffe kun spillede en undertone, og dét altså var chokoladesmagen i brownien, som først ramte én. Pointen med dette er nok, at hvis man vil have endnu mere kaffe smag, så er det blot at tilføre en smule mere kaffe og mel. Evt. kan man lave kaffen ekstra, ekstra stærk til sin opskrift på brownie med kaffe.

Brownie med kaffe – i samarbejde med Moccamaster

Brownie med kaffe opskrift  Brownie med kaffekop

Jeg har endnu engang valgt at samarbejde med Moccamaster; Kaffemaskinen jeg mildest talt er vokset op med, og som har brygget størstedelen af den kaffe jeg har indtaget, og stadig indtager, når jeg besøger mine forældre. Sidste indlæg blev til nogle virkelig skønne muffins med chokolade, nødder og selvfølgelig kaffe, men denne gang skal det handle om noget helt andet..

Moccamaster afholder nemlig et kulinarisk event på Ofelia Plads i København d. 21. juli som altså fortjener lidt omtale lige her. Som en del af programmet vil der være smagningskonkurrencer og mulighed for at vinde en Moccamaster kaffebrygger, kværn og kaffebønner. Der vil blive afholdt tre konkurrencer i løbet af dagen, hvor der findes to vindere i hver dyst. Vinder chancerne er derfor ret store!

Hvis både opskriften på bownie med kaffe og eventet i København har vækket jeres interesse, så kan jeg på det varmeste anbefale jer at se denne fine film nedenfor, der udover at vække kaffestemning, også fortæller mere om eventet d. 21. Juli med Moccamaster.

Brownie med kaffe - en chokoladedrøm
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Opskrift på ca.12 stykker brownie med kaffe
  • 200g smør
  • 1dl. Stærk kaffe
  • 200g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 270g sukker
  • 300g hvedemel
  • En knivspids salt
  • Bages i ca 25min
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør i en gryde og bryg en stærk dl. kaffe
  2. Tilsæt kaffen til smøret og fjern gryden fra plusset
  3. Hak chokoladen groft og smelt den i smør- og kaffemassen
  4. Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  5. Vend forsigtigt salt og hvedemel i æggemassen
  6. Vend forsigtigt chokolademassen i dejen
  7. Hæld dejen i en lille bageform beklædt med bagepapir
  8. Bag brownien i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 25min

Inspiration til: Den helt traditionelle men fantastisk brownie opskrift

 

Del på print

2 kommentarer til “Brownie med kaffe – en chokoladedrøm”

  1. Jeg gav min 40 minutter og den var stadig underbagt. Er det virkelig rigtigt, at den kun skal have 25 minutter? Det var varmluft

    1. Ja. Det synes jeg 🙂
      Det er selvfølgelig forskelligt fra ovn til ovn, men hvis en brownie skal blive rigtig god, så er det allerbedst at lade den være til den underbagte side, og så lade den køle helt ned inden servering. Så samler den sig også derefter.
      Jeg har endda lært at en “rigtig” brownie skal hvile natten over i køleskabet, før den kan skæres ud og spises. Det behøver denne opskrift dog ikke.

      Ps. Det er selvfølgelig også en smagssag, hvordan man ønsker sin brownie. Jeg kan bedst lide, at den ikke er tør, overhovedet 🙂
      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *