Boller

Der findes grovboller, søde boller, hvedeboller og rugboller. Der findes juleboller, morgenboller og fastelavnsboller. Der er boller, hvor der er sneget sig grøntsager i, som giver bollerne noget ekstra god smag og næring. Prøv eksempelvis de svampede gulerodsboller eller de grønne spinatboller. Kort fortalt så findes der en bolle til enhver anledning.

Grøntsager i boller

At putte grøntsager i boller har flere gode fordele. For det første så er det en nem måde at få nogle ekstra grøntsager ind og derved noget mere næring. Revet squash og gulerødder er gode at komme i. Grøntsager som broccoli og spinatbollerne giver bollerne en skøn grøn farve, der gør dem indbydende og ser flotte ud på middagsbordet. Slutteligt så er grøntsagerne fyldt med vand, der er med til at gøre bollerne svampede og luftige.

Frø, kerner og frugter

At tilføje frø, kerne og frugter til bollerne er også en god og nem måde at tilføje noget mere smag til bollerne. I disse opskrifter er det brugt et væld af forskellige frø og kerne som solsikkekerne, chaifrø, hørfrø og sesam. Hver enkelt har sin egen smag, og tilføjer forskellige nuancer til bollerne. Frugt i bagværk er noget der deler vandene. Til opskrifterne kan der både bruges frisk frugt som æble og pære eller tørret frugt som rosiner. Frugtstænger fungerer også godt i boller.

Søde boller

Søde boller til dessert er altid en god idé. En af de mest velkendte dessertboller er fastelavnsbollen. Og man forstår godt hvorfor den er så populær. En blød, luftig dej fyldt med den lækreste vaniljecreme. Nogle gange kræver det ikke særlig meget at forvandle en bolle. En nem måde at give bollen et lille sødt løft er at komme chokolade i bollerne. Eller du kan lave små smileyer med chokoladeknapper på toppen af bollen, og vupti så har du nogle boller der er perfekte til børnefødselsdagen.