Bønnefritter – pomfritter af bønner

Bønnefritter er et ny opdaget fænomen for mig, men ikke destomindre noget, som jeg har tænkt mig at benytte mig rigtig meget af i fremtiden.

Bønnefritter  Fritter af bønner

Bønnefritter med fetadip

Første gang jeg smagte de berømte bønnefritter, var hos en kær veninde, der bød på lækker og sund aftensmad. Jeg er dog blevet præsenteret for pomfritterne lavet af bønner før, nemlig på de sociale medier. Instagram, som altid er min store inspirationskilde, har i perioder været oversvømmet med denne type fritter, og nu måtte jeg altså selv prøve, at lave dem også.

Selvom jeg er en overdrevet pomfrit elsker, og også synes, at helt almindelige pommes frits smager uimodståeligt, så skal disse bønnefritter helt sikker også, have noget taletid her på bloggen. For det første er de utrolig nemme at lave, indeholder en del færre kalorier og desuden kan de smages til med ufattelig mange forskellige krydderier og ikke mindst dip og dressinger. Denne gang serverede jeg bønnefritterne sammen med min berømte fetadip, som i den grad også er et besøg værd.

Frites bønner  Bønnefritter med fetadip

Hemmeligheden bag bønnefritter

Det bedste ved disse bønnefritter må nok være, at det i bund og grund blot kræver en pose frosne bønner, en god mængde olie og så noget lækkert havsalt at lave dem. Hvilken olie man bruger, er jo fuldstændig op til én selv og hvad man lige ligger inde med i sit eget køkken. Jeg har læst flere steder, at man også sagtens kan bruge smør til sine bønnefritter, men jeg foretrækker nu at vælge en god olie, der også indeholder nogle umættede (og dermed sundere) fedtsyrer.

Inspiration til aftensmads tilbehør: Pommesfrites af sødekartoffelGrøn linsesalat og Quinoasalat med vandmelon

Derudover kræver det selvfølgelig, at man holder godt øje med sine bønnefritter undervejs i bageprocessen. Det er næsten i et magisk øjeblik, at bønnerne er sprøde, salte og enormt lækre før de ret hurtigt bliver sorte og uspiselige. Tidspunktet der er sat ind i opskriften nedenfor, er derfor vejledende, da alle ovne varmer forskelligt.

Bønnefritter - lækre pomfritter af bønner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 400g bønnefritter
  • Olie
  • Flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Vend bønnerne med godt med olie og flagesalt i en stor skål
  2. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at bønnerne er fordelt godt ud, og ikke ligger oven i hinanden.
  3. Bag bønnefritterne i ovnen ved 200graders varmluft i ca. 30-35min til fritterne er blevet brune og sprøde. Husk at vend dem undervejs.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *