Jeg er voldsomt glad for blåbærmazarin tærte. Eller faktisk alle slags frugttærter med en bund af mazarin og overdynget af et godt lag gammeldags creme.
Hjemmelavet blåbærmazarin tærte
Denne tærte med blåbær må jeg faktisk tilstå er så god, at den er bedre end min almindelige opskrift på blåbærtærte med mørdejsbund. Og det er jo ellers ikke noget, jeg ønsker at sige alt for højt, ligesom man heller ikke ønsker at gøre forskel på sine børn, men sommetider sidder en opskrift altså bare lige i skabet. Fuldstændig ligesom denne blåbærmazarin.
Blåbærmazarin tærten minder utrolig meget min klassiske jordbærtærte. Faktisk er den stort set tyvstjålet derfra. Den eneste forskel på de to er de selvsagte blåbær og så chokoladelaget, som jeg glemte at pensle min tærtebund med, da den var færdigbagt. Min fejl og erfaring kan i selvfølgelig lære af, for et lag chokolade på mazarinbunden, det smager simpelthen formidabelt godt. Derudover så kan man med en traditionel jordbærtærte, blande flødeskum i den gammeldagscreme. Dette har jeg ikke gjort med denne blåbærmazarin, men det er helt klart også noget jeg ynder at prøve næste gang, jeg bager blåbærtærte.
Opskrift på blåbærmazarin tærte
Inspiration til andre frugttærter: Æble tærte og verdens bedste jordbærtærte
Ingredienser
Tærtebund:
- 100 g koldt smør
- 3 spsk. flormelis
- 180 g hvedemel
- et æg
Mazarinfyld:
- 100 g smør
- 80 g marcipan
- 100 g sukker
- 2 æg
- 40 g hvedemel
Vaniljecreme:
- 2 æg
- 4 spsk. sukker
- 2 spsk. majsstivelse
- 3 dl sødmælk
- kornene af en vaniljestang eller en tsk. vaniljepulver
Fyld:
- 500 g blåbær
- evt. 200g mørk chokolade
Sådan gør du
Blåbærmazarin tærte til ca. 6 personer:
Tærtebund:
- Skær smør i mindre stykker og smuldr det med melet
- Tilsæt flormelis og æg og saml dejen godt sammen
- Placer dejen i en tærteform og tryk den godt ud til kanten (men ikke op ad siderne)
- Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60min eller 10min i fryseren
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel tilfældige steder
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 10min
- Forbered mazarinbund og vaniljecreme imens
Mazarinbund:
- Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
- Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere
- Placer mazarinmassen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20min
- Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
- Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist
Vaniljecreme:
- Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
- Put det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under omrøring
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
- Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen
- Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig
- Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring
- Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens
- Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned
- Fordel vaniljecremen på tærtebunden
- Placer blåbær på tærtebunden i et ønsket mønster