Bananbrød  Banan brød
Bananbrød er en skøn opfindelse. Et brød som kan gøre en weekend morgen ekstra hyggelig, når tiden er til at gøre lidt ekstra ud af morgenstunden.

Bananbrød med nødder

Brød med banan  Bananbrød med nødder

Det var sammen med min veninde, Anna, som jeg allerede har præsenteret herinde på bloggen før, at jeg spiste bananbrødet sammen med. Vi lavede for et par måneder siden en skøn byggrød med dadelkaramel. Begge opskrifter er noget jeg i særdeleshed kan anbefale. Og forleden dag besluttede vi os altså for, at hygge med god kaffe, sommervejr og bananbrød. Anledning var der ingen af, men jeg nød faktisk at være en smule væk “hjemmefra”.

Børnene har nemlig stadig ferie på 4. uge, og ind i mellem kan det altså være rart, med et kort pusterum fra ferieoplevelserne med børnene. Som jeg forklarede Anna, føltes det næsten som en tur til Mallorca, sådan at trave et par hundrede meter ned ad gaden til Anna, drikke varm(!) kaffe, spise bananbrød, og bare være til.

Opskrift på bananbrød

Jeg er dog ikke i tvivl om, at denne opskrift på bananbrød i særdeleshed vil falde i god jord hos spiloppen. Et brød man både kan spise bart, med smør, nutella eller peanutbutter på. Et slags dessertbrød der både indeholder sødme, men også fuldkorn som kan mætte godt op ad dagen.

Hvad lillebror vil sige til bananbrødet ved jeg dog ikke, for banan er virkelig ikke hans “ting”. Noget jeg synes er en smule besynderligt, for babyer og banan plejer at passe så glimrende godt sammen. Men mon ikke han lærer det med tiden.

Bananbrød med hasselnødder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 2 æg
  • 50g brun farin (evt mere hvis bananerne ikke er meget modne)
  • 100g smør
  • 4 modne (gerne brun-plettede) bananer + 1 almindelig moden banan
  • 50g hasselnødder
  • 200g hvedemel (vi brugte en "grov" hvedemel med fuldkorn)
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 graders almindelig varme
  2. Pisk æg og brunfarin luftigt
  3. Smelt smør og vend det i æggemassen
  4. Mos 4 modne bananer og vend i dejen
  5. Hak nødderne groft og bland dem i dejen
  6. Bland de tørre ingredienser godt sammen og vend det lidt ad gangen i dejen
  7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
  8. Skær den sidste banan over på langs og placer den på toppen af det ubagte bananbrød
  9. Bag brødet ved 180 graders almindelig ovn i ca. 45min