Bananbrød  Banan brød
Bananbrød er en skøn opfindelse. Et brød som kan gøre en weekend morgen ekstra hyggelig, når tiden er til at gøre lidt ekstra ud af morgenstunden. Opskriften har lidt af det hele. En konsistens som et brød, men en smag som næsten minder om kage. Hvorfor det er fabelagtigt at både spise og lave, når man har lyst til en lidt sundere form for bagværk.

Inspiration til opskrifter med banan: Svampede muffins med banan og Bløde bananpandekager

Opskrift på bananbrød

Bananbrød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 60 g brun farin
  • 100 g smør
  • 4 modne bananer (gerne til den brune side)
  • 1 gul banan
  • 50 g hasselnødder
  • 200 g hvedemel (gerne en grovere meltype. F.eks stenformalet hvedemel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varme, varmluft
  • Pisk æg og brunfarin luftigt
  • Smelt smør og vend det i æggemassen
  • Mos de fire modne bananer og vend det i æggemassen
  • Hak nødderne groft og vend det i dejen
  • Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål for sig, og bland det sammen med resten af dejen
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir
  • Halver den gule banan og placer den på toppen af dejen
  • Bag bananbrødet i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min eller til brødet er gennembagt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet brød med bananer

Brød med banan  Bananbrød med nødder

Det var sammen med min veninde, Anna, som jeg allerede har præsenteret herinde på bloggen før, at jeg spiste bananbrødet sammen med. Vi lavede for et par måneder siden en skøn byggrød med dadelkaramel. Begge opskrifter er noget jeg i særdeleshed kan anbefale. Og forleden dag besluttede vi os altså for, at hygge med god kaffe, sommervejr og bananbrød. Anledning var der ingen af, men jeg nød faktisk at være en smule væk “hjemmefra”.

Børnene har nemlig stadig ferie på 4. uge, og ind i mellem kan det altså være rart, med et kort pusterum fra ferieoplevelserne med børnene. Som jeg forklarede Anna, føltes det næsten som en tur til Mallorca, sådan at trave et par hundrede meter ned ad gaden til Anna, drikke varm(!) kaffe, spise bananbrød, og bare være til.

Banan brød til store og små

Jeg er dog ikke i tvivl om, at denne opskrift på bananbrød i særdeleshed vil falde i god jord hos spiloppen. Et brød man både kan spise bart, med smør, nutella eller peanutbutter på. Et slags dessertbrød der både indeholder sødme, men også fuldkorn som kan mætte godt op ad dagen.

Hvad lillebror vil sige til bananbrødet ved jeg dog ikke, for banan er virkelig ikke hans “ting”. Noget jeg synes er en smule besynderligt, for babyer og banan plejer at passe så glimrende godt sammen. Men mon ikke han lærer det med tiden.

Bananer i bagværk

Bananer er generelt formidable at bage med. Faktisk i stort set alt slags bagværk smager det skønt at bruge banan i. Dette skyldes bananens høje sukkerindhold sammen med den cremede konsistens som opstår, når den bliver most eller blendet. Hvis man ønsker at undgå raffineret sukker, så er sådan en opskrift på hjemmebagt bananbrød også god, da man helt kan komme udenom den slags vha. naturens søde bananer.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page