Bagte hvidløg  Ovnbagte hvidløg
Bagte hvidløg er en fantastisk slags tilbehør som kan spises på utrolig mange forskellige måder, og så tager det ikke mange sekunder at forberede i et køkken.

Bagte hvidløg med salt  Bagte hvidløg opskrift

Bagte hvidløg til brød og kød

Bagte hvidløg går utrolig godt sammen med kød – bøffer, steg, vildt eller hvad menuen nu lige står på. Derudover kan man bruge det i en helt almindelig hvidløgsdressing lavet på yoghurt eller cremefraise, hvor man i stedet for friske fed hvidløg, bruger de bagte. Det giver en langt mildere og rund smag. Desuden kan hvidløgene smøres ud på brød, som nok er min absolut favorit måde at spise hvidløgene på.

Især sammen med pandebrød af den ene eller den anden slags. Denne gang har jeg serveret de bagte hvidøg med hjemmelavet roti, som er et indisk pandebrød. Brødene bliver stegt på panden i olie, og så spises de med bagte hvidløg og hummus. En skøn tilbehørs ret.

Inspiration til opskrifter med bagte hvidløg: Rugbrøds croutoner, Knuste og bagte kartofler og Græske hjemmelavet kartofler

Bagte hvidløg med oliven  Bagte hvidløg med indiske brød

Opskrift på bagte hvidløg

Det er utrolig nemt at lave bagte hvidløg, og kræver ikke de store kogekunstskaber. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan man hakke nogle friske krydderurter, og drysse på løgene sammen med havsalt og god jomfru olivenolie. Ellers er det blot at lade ovnen gøre arbejdet, og så kan man passende tilberede det resterende af maden imens hvidløgene bliver bagt.

Bagte hvidløg med havsalt og olie
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 5 hele hvidløg
  • Havsalt
  • Olivenolie eller smør
  • Evt. friske krydderurter
Fremgangsmåde
  1. Skær toppen af hvidløgene og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  2. Drys med olie og havsalt
  3. Bag dem i ovnen ved 180graders varme (varmluft) i ca. 25-30min til fedene er blevet møre

 

Antiinflammatoriske hvidløg

Som mange af jer nok ved, så er jeg lidt af en nørd, når det kommer til naturvidenskab. Jeg ikke har været ret gammel, dengang jeg første gang dyrkede en bakteriekultur på et petri glas sammen med hvidløg. Her kunne det ret tydeligt ses, hvordan bakteriekulturen voksede i en stor bue uden om det knuste hvidløg på glasset. Hvidløg er nemlig antiinflammatoriske, og derfor er det også utrolig sundt for os mennesker at spise meget af.