Bagt laks med citron Ovnbagt laks
En ovn bagt laks med persille- citron marinade er noget af det simpleste, og samtidig lækreste jeg kan komme på. Det tager ikke mange minutter at tilberede, og er nærmest et festmåltid i sig selv.

Ovn bagt laks med nye, danske kartofler

Bagt laks Bagt laks med persille

Denne opskrift på bagt laks har jeg lavet utrolig mange gange de seneste år. Første gang jeg smagte fiskeretten, var da min kære svigermor, serverede det for mig. Selvfølgelig med en generøs portion hollandaise sauce til. Eftersom min svigerfamilie er afrikanere, så blev der dengang serveret ris til den bagte laks. Nu er jeg jo af dansk oprindelse, og derfor voldsomt glad for kartofler, og særligt nye, danske og små kartofler. Sådan nogle som er vendt i smør og finthakket persille lige inden servering. Det kan altså klart anbefales. Hvis man serverer denne opskrift på bagt laks om vinteren, eller anden årstid hvor der ikke findes nye kartofler, så smager det også skønt, at bage kartoflerne i ovnen sammen med laksen. Evt. servere dem som græske kartofler med hvidløg.

Ovnbagt laks med persille Kartofler med bagt laks

Hjemmelavet bagt laks med persille- og citronmarinade

I denne opskrift på bagt laks er der brugt pinjekerner i persille- og citronmarinaden. Det smager virkelig dejligt, men er også en anelse dyrt at købe. Andre slags nødder kan også sagtens bruges. F.eks. hasselnødder eller mandler, smager rigtig godt i marinaden.

Inspiration til opskrifter med fisk: Pastaret med rejer og hvidvin og Den bedste laksetærte med spinat

Opskrift på ovnbagt laks med citron

Bagt laks med citron og persille

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stykker laksefilet
  • 1 citron
  • et bundt persille
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 40 g pinjekerner

Sådan gør du

  • Skær skralden af løget og hak det fint sammen med persille. Brug evt. en minihakker
  • Tilsæt citronsaft og salt og bland det godt sammen
  • Hak pinjekerner groft og vend det i marinaden
  • Fordel marinaden på laksestykkerne og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 25min eller til marinaden er blevet let lysebrun

Følg mig rundt