Æggekage Ægge kage
Den klassiske æggekage bagt i ovnen og serveret med sprød bacon, purløg, ristet rugbrød og måske en anelse stærk sennep, er en ret jeg meget ofte glemmer i mit hverdagskøkken, og når jeg så finder den frem igen, så bliver jeg ganske glad og overrasket over den smagfulde mad.

Klassisk æggekage bagt i ovnen

Æggekage bagt i ovnen Æg i ovnen

Jeg tænker at de fleste danskere, er vokset op med en simpel æggekage i ny og næ, og selv min afrikanske mand som langt fra har fået dette i sit barndoms hjem, er utrolig glad for det. Dette er på trods af hvor simpelt og nemt det er at lave. Hvilket egentlig gør sig gældende for de fleste hverdags retter. At det er uhyre simpelt at lave, når man først får gået i gang.

Vi kan allerbedst lide, at bage vores æggekage i ovnen. Det er langt nemmere, og så skal den ikke vendes eller holdes øje med på samme måde, som det gør sig gældende med en æggekage, der bages på en pande. Derudover er jeg helt sikker på, at en klassisk dansk æggekage, er blevet bagt i ovnen i tidernes morgen, og helt sikkert også blevet serveret med bacon og ristet rugbrød, som vi også kan lide det. Mere dansk bliver det nok ikke.

Æg med bacon Omelet med bacon

Nem aftensmad med æg

Hvis man vil variere sin opskrift på æggekage en smule, så kan man både tilsætte grøntsager som tomat, spinat og rødløg ligesom man også kan bruge svampe. Sidst nævnte er jeg især utrolig glad for at bruge i omeletter. Jeg må dog indrømme, at en simpel og klassisk ægge kage uden for mange dikkedarer i forhold til smage, krydderier og grøntsager er min absolut favorit. Så længe man husker bacon. Altid en masse bacon.

Inspiration til nemme hverdags retter: Hjemmelavet boller i karry og Fad med kylling og grøntsager

Opskrift på ægge kage med bacon

Klassisk æggekage

Ingredienser

Æggekage:

  • 1 spsk. smør
  • 10 æg
  • 1 dl fløde (madlavningsfløde kan også bruges)
  • 1 tsk. salt
  • evt. sort peber

Tilbehør:

  • 2 pakker bacon (ca. 300 g.)
  • Purløg
  • Sennep
  • Flagesalt
  • Rugbrød

Sådan gør du

  • Pisk æg grundigt sammen med fløde og salt
  • Smør en pande eller et ildfast fad med smør i kanterne og hæld æggemassen i fadet
  • Stil fadet i en forvarmet ovn og bag æggekagen i 10-15min ved 180 graders varme
  • Steg imens bacon på en pande eller i ovnen og server din æggekage med ristet rugbrød, purløg og sennep.
  • Drys evt. med flagesalt på toppen