Æg

Æg er lidt af en vidunder råvarer, der kan forvandles til mange forskellige ting. Det er en af de råvarer der for mange altid er at finde i køleskabet, fordi det netop kan anvendes på så mange måder. Det er hurtigt at lave en ret med æg, samtidig med at det indeholder en masse gode næringsstoffer som er gode for kroppen og giver også en god konsistent til mange retter.

Opskrifter med æg

Æg kan tilberedes på virkelige mange forskellige måder. Herunder er der en masse bud på, hvordan du kan bruge æg i din madlavning. Nogle af opskrifterne er det ægget der er selve retten, som blandt andet scrambled eggs, omelet, æggewrap eller et blødkogt æg. En virkelig luksus morgenmad er armeriddere, hvor ægget bruges til at binde sukkerblanding til brødet. Det passer sammen med mange forskellige råvarer og det gør den nem at anvende i madlavningen.

Bagværk

Æg bliver også brugt i rigtig meget bagværk; både i kager og i brød. Her spillet ægget en stor rolle, da det er med til at binde alle de andre ingredienser sammen og giver en god konsistens. Boller eller tærtekanter bliver ofte penslet med et sammenpisket æg for at give en flot farve til bagværket.

Madlavning

Ud af en æggeblomme kan du lave mayonnaise blot ved at blande det med olie og valgfrie smagsgivere. Æggeblommen bruges til at lave is. Æggehviden bruges til at lave marengs og guf til isvaflen. Kort fortalt, så kan ægget virkelig meget.