Æbletærte – verdens nemmeste tærte

Æbletærte opskriften indeholder reklame
Æbletærte  Æbletærte og kaffe

Min mormors æbletærte har altid været hendes varemærke. De fleste i min barndoms by har smagt den berømte tærte, og den var altid med mig i skole, når jeg havde fødselsdag, eller da jeg blev ældre og skulle servere fest-natmad for mine teenage venner. Hendes æbletærte vækker så mange minder fra min barndom, og er uden tvivl den bedste hemmelige familie opskrift, jeg kender.

Den er snart ikke så hemmelig længere, for i samarbejde med Valsemøllen, har jeg fået lov af min mormor til at dele denne familie arv med resten af verden. Hun har faktisk alle hendes bageskatte nedskrevet i en gammel lommebog, som alle os børnebørn kæmper om at overtage en dag. Da jeg besøgte hende i sidste uge, for at få selv samme opskrift, så fik jeg selvfølgelig også i en diskret vendning pointeret, at der står Maria på den lille selvskrevne opskrift bog, med alle hendes krusseduller, tegn og udklip jeg knap nok kan tyde. MEN verdens hyggeligste bog, det er den.

Æbletærte – min mormor opskrift

Æbletærte og efterår  Finax æbletærte

Min mormor har hele to forskellige opskrifter på æbletærte, som hun veksler lidt imellem. Den mest kendte i by og land, er hendes æbletærte med mørdej, og et flettet låg på toppen. I kan næsten forestille jer, hvilket smukt syn den er. Det er dog ikke den æbletærte, som jeg idag har valgt at dele med jer, som min hemmelige familieopskrift i samarbejde med Valsemøllen.

Idag vil jeg nemlig dele en langt hurtigere og nemmere æbletærte, som passer perfekt ind i en moderne hverdag eller weekend, hvor der ikke er tid til, at bage i flere timer ad gangen. Denne æbletærte skal hverken rulles ud, æltes eller på anden måde svine hele køkkenet til, og så er det langt nemmere for børnene at være med hele vejen i køkkenet. Desuden smager den afsindigt godt, også selvom den ikke har det hyggelige flettede låg på toppen.

Valsemøllen – når du elsker at bage

Finax hvedemel  Finax mel

Jeg har af flere omgange samarbejdet med Valsemøllen, og det er ikke uden grund. Man bliver nemlig ret hurtigt afhængig af deres produkter, som har en utrolig høj kvalitet, og virkelig bare emmer af bageglæde og hygge. Selvom dette blogindlæg er sponsoreret, så er det vigtigt for mig at pointere, at jeg flere gange om ugen (ja, mit mel forbrug er højt) har pungen op af lommen nede i mit lokale supermarked, for at købe mit Valsemøllen mel. Dermed en anbefaling direkte fra hjertet!

Æbletærte - verdens nemmeste tærte
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Æbletærte
 • - 200g hvedemel
 • - 150g sukker
 • - 150g smør
 • - 1 æg
 • - 2tsk bagepulver
 • - 1 tsk. vaniljesukker
Remonce:
 • - 100g blødt smør
 • - 100g sukker
 • - 4 store æbler
Fremgangsmåde
Æbletærte:
 1. Rør sukker og smør sammen i en stor skål, så det bliver luftigt.
 2. Tilsæt æg og pisk yderligere.
 3. Tilsæt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver og bland det godt sammen til en ensartet tærtedej. Kom enten dejen i en smurt tærteform eller springform, og fordel dejen jævnt ud. Tærten skal ikke have nogen kant.
 4. Forbag kagen nederst i ovnen på 180graders varme (varmluft) i 10min.
Remonce:
 1. Skyld og skær imens æbler i både. Bland smør og sukker sammen. Kom remoncen på kagen, og fordel æblerne i et fint mønster på tærten. Bag æbletærten færdig i ovnen i ca. 35-40min ved 180graders varme.

Overlevering af en æbletærte opskrift

image  image

Som det måske kan anes på billederne af min æbletærte, så blev min tærte en smule mørk i kanterne. Jeg havde også undret mig over, at min mormor havde skrevet 200 graders varme, hvilket er en høj temperatur for sådan en tærte. Efter nærmere eftertanke er jeg ret sikker på, at problemet er opstået, enten fordi min kære mormor ikke kan læse hendes egne krusseduller i opskriftbogen, eller også fordi hendes ovn er af en (meget) ældre udgave, og derfor særdeles utæt, at der skal skrues godt op for temperaturen, når hun bager tærter hjemme i landkøkkenet. Jeg tror det sidst nævnte er det mest sandsynlige.

Læs også gerne: BrombærmuffinsBanankage og Squashkage med vaniljefrosting og Opskrift på brownie

Jeg har derfor justeret temperaturen i denne opskrift, og skrevet 180graders varme, så jeres kanter forhåbentlig bliver mindre mørke. Egentlig synes jeg, at det er ret hyggeligt med sådanne opskrift-overleveringer fra generation til generation, også selvom de unægteligt ændrer sig en smule undervejs.

Følg gerne Valsemøllen på instagram, og bliv dagligt inspireret med god bageglæde.

Del på print

15 kommentarer til “Æbletærte – verdens nemmeste tærte”

 1. Hej Maria.

  Det lyder som en skøn opskrift. Er i det hele taget ret vild med din blog, så fortsæt det gode arbejde 🙂

  Tror du ikke at man med fordel kunne rive lidt marcipan og blande i remoncen? Altså hvis man nu alligevel ligger inde med noget 🙂 kh Nina

  1. Hej Nina

   Hvor er jeg bare glad for, at du vil læse med! Jeg håber jeg fortsat kan holde din interesse her på bloggen 🙂
   Det lyder bare SÅ lækkert med marcipan i remoncen. Vend endelig tilbage resultatet, og god bagelyst 🙂

 2. Hej Maria.
  Skal man smelte smør til selve tærtebunden eller skal det være blødt ligesom ved remoncen?

  Hilsen Camilla

 3. Hej Maria..
  Mums – Hvor ser den lækker ud!
  Skal bage et stort kagebord til fødselsdag – mon denne er fryseegnet? Og bliver den så bedst af at blive lunet frossen, optøet eller kan den med fordel spises kold?

 4. Hej Maria!

  Tak for en super opskrift! Bagte den i går med hakkede mandler i remoncen og lidt kanelsukker på toppen. Mums!

  Var lidt i tvivl om det var smeltet smør eller kold smør til dejen. Jeg brugte kold smør i små tern og brugte hænderne, men fik det ikke til at blive luftigt, som du skriver. Den blev dog rigtig god i alligevel! 🙂

  Mvh Rikke

 5. Tak for en super lækker opskrift. Nok den bedste æbletærte jeg har smagt. Jeg tilføjede 50g finhakkede mandler til remoncen og dryssede sukker og kanel på inden bagning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *