5 positive ting du ikke anede fulgte med forældreskabet

IMG_3081

Det er indlysende at når et barn kommer til verden, bringer det glæde, kærlighed og en hel ny samhørighedsfølelse hos forældrene. Barnet kan dog også bidrage med andre positive ting, du ikke anede fuldte med forældreskabet. Det er ihvertfald hvad vi har erfaret herhjemme:

– Lortebleer og duftgasser
Hvis sandheden skal på bordet, så kunne vi godt før vi fik vores datter finde på, når aftensmaden var spist, og tallerknerne var sat i opvaskemaskinen, at slænge os direkte på sofaen, og ikke gå ned med skraldet før næste morgen, hvor vi alligevel skulle ud af døren. Det sker ikke længere! Lortebleer har det bedst af, at komme ned i containeren i gården samme dag, de er blevet leveret, i stedet for at fylde lejligheden med duftgasser.

– Det personlige vækkeur
Førhen var jeg en rigtig syvsover. I kontrast til mit søvnfattige, nuværende liv, så er det som om, at jeg sov hele min ungdom væk. Ihvertfald elskede min kæreste og jeg, at sove til langt op af formiddagen, så snart vi havde muligheden, men den tid er forlængst over. Nu har vi vores helt eget personlige vækkeur, og med mindre vi på skift tager morgenvagten, så vågner vores datter kl. 6:30 sharp, hver eneste morgen, også søndag!

– Størrelsesordenen af støvmider i hjemmet
Det er især på det sidste, at dette punkt er kommet stærkt til syne. Førhen har jeg haft min kærestes rengøringsvanvid, som en god måler for, hvor hyppigt især støvsugeren skulle slynges over trægulvet. Hans skarpe øje er der dog ikke længere brug for, for min datters hvide strømpebukser, er nu et ret godt mål for antallet af støvmider i hjemmet. Hun kravler nemlig lejligheden rundt, og hendes “hvide” strømpebukser viser tydeligt, at der ihvertfald skal støvsuges én gang om dagen for, at holde alle madkrummerne og nullermændene af vejen.

– Toiletbrættet
Jeg tror jeg snakker for de fleste kvinder, når jeg siger, at der findes simpelthen ikke noget værre, end når mænd glemmer at slå toiletbrættet ned. Heldigvis sørger en lille historie om vores datters seneste bedrift for, at alle mænd husker hvorvidt brættet skal være oppe eller nede, når de er hjemme hos os. Forleden dag fandt vi hende nemlig halvvejs nede i kummen, i forsøg på at udforske et nyt hjørne af lejligheden. Historien plejer at skræmme mændene nok til, at huske at levere brættet nede, når de forlader toilettet. Desuden bliver døren også lukket, når man fortæller, hvor spændende en toiletbørste kan være i en nysgerrig babys øjne.

– En træls løbetur bliver pludselig en befrielse
Alle der er forældre, har nok på et eller andet tidspunkt i deres forældreskab syntes, at deres baby eller barn var utrolig beslastende i én specifik situation. Jeg kan desværre også blive ramt af én følelse af afmagt, frustration og irritation, og det er specielt når min datter absolut ikke gider at give slip og overgive sig til søvnen. Og det er på trods af, at hun er dødsens træt! Det er næsten altid hendes eftermiddagslur, der trækker tænder ud, men nogle gange kan jeg være heldig, at min kæreste kommer hjem i tide til at tage puttetjansen, og så trækker jeg det bedste kort af dem alle, nemlig “løbekortet”. Et kort min sporty-kæreste altid støtter op om, når jeg endelig tager mig sammen, og derfor er det endt med nogle dejlige løbeture, hvor jeg kan slippe tankerne løs, nyde at være mig selv, og slippe for puttetjansen til den trælse eftermiddagslur. Pludselig bliver en mega træls løbetur en befrielse, og jeg haaaader normalt at løbe!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *